Helt färdig..

Jag orkar inte blogga ikväll, är alldeles för trött!
Men imorgon smäller det.
SNÖYRAN 2009
Don't miss it!


Be there or be fyrkant!

Arbetet med helgens arrangemang är i full gång och jag upptäckte just att Elisabeth "Chefen" Landby bloggar på kuriren (Bettan bloggar) under veckan, så där kan ni läsa hur arbetet går och hur Vinterns häftigaste arrangemang utvecklas. De gör ett grymt bra jobb, tjejerna på Sole Adventure&Event måste jag säga och jag hoppas att ALLA har skrivet in Snöyran stort över hela helgen i kalendern, för om ni har gjort det kan ni vara säkra på att inte missa någonting stort, det är det inte värt. Vi ses i vimlet i helgen!



Och här (läs mer) kan ni läsa mer om helgens bravader!


Årets höjdpunkt!

Nu börjar det närma sig show, bara imorgon och torsdag kvar sen kör vi.

Mer information finns på:
(Läs mer här) 
Jag, Ida och våra superduktiga dansare ska visa vad vi går för.
och inte bara det, utan så mycket mer.



Och vet ni kära läsare, min testperiod här på blogg.se är över nu, har bloggat över 2 veckor här nu och som ni ser så är jag fortfarande kvar, så det är så det får blir, Blogg.se är mitt nya blogghem på riktigt nu.
Nu är det godnatt, lång dag imorgon. Puss!


When drugs don't work, get high on life..

Igår var en riktigt bra dag, tralala.. Idag är inte riktigt en lika bra dag, efter en och en halv timmes sömn så kunde det bara gå utför och jag har funderat mycket på det här med snön, ibland ser den så lätt ut, som om den nästan inte fanns, sådär lätt som man önskar att allting var, men det är det tyvärr inte. Jag menar, vad enkelt det hade varit om svaret på alla frågor man har i livet föll från himlen så som stora snöflingor en fin vinterdag, det hade varit enkelt att bara fånga en och det skulle vara svaret på just den frågan man undrar över. Eller om allting man längtade efter gick lika fort som "snöspikarna" i en snöstorm, eller att humöret alltid var lika klart som de sjärnklara vinternätter då man kan ligga i timmar och kolla på Lilla Björn och Stora Björn. Jag vill att livet ska vara lätt, men tills den dagen jag hittat min lätta vardag, ser jag till att leva varje sekund för att inte ångra någonting jag aldrig gjorde, I'll get high on life!



Och förresten, tack till världens bästa Johanna som hjälpt mig med bloggdesignen, jag behöver ständig förändring och jag kunde inte bli mer nöjd.


Johanna Gästbloggar

Nu har jag fixat bloggdesignen åt dig lilla my! :P Hoppas du blev nöjd för jag är rätt nöjd jag själv. VARSÅGOD!

Avdelning 13, kanske?

Det är riktigt mysigt idag, kallt men mysigt. Tjock dimma som får allting att se så varmt ut och så upptäckte jag att Mamma har tjuvstartat med julpyntandet, en hel vecka i förväg. Så nu ligger jag och funderar hur jag ska mysinreda min lilla boning inför julen, lite mysljus och mörker behöver jag nu tror jag. Men mest av allt funderar jag över vem som har kommit på alla dumma ord, så som "perfekt", "kanske" eller "precis"? Det finns ju ingenting som är perfekt, så varför i helvete finns det ett ord för någonting som egentligen inte finns? "Kanske" är också ett sånt konstigt ord, ett sånt som egentligen bara är en flykt från ett Ja eller ett Nej, jag förstår inte tanken bakom dessa ord. "Lagom" är också ett sånt ord jag funderar mycket över, finns det på något annat språk än svenska? och hur mycket eller vad är egentligen lagom? och varför är det just Sverige och inget annat land som är så fruktansvärt lagom hela tiden? Det kanske bara är så att någon drog lott och hela sveriges lott föll som så att vi helt enkelt skulle vara "Landet Lagom", medan typ Britterna fick bli lite finare än andra och Amerikanerna lite mer, kan det var så? och den största frågan av alla, går det att "ta bort" dessa konstiga ord, eller är det så att man inte kan tvätta ur en zebras ränder? Om ni har något svar på allt det här så vet ni vart det ska.. Godnatt!


Dålig blogghelg

Jag kan bara be om ursäkt för att jag inte uppdaterat er alls under helgen, men det har varit en händeselrik helg.
Fredag: jag begav mig med Pappa till Sunderby sjukhus för undersökningar på avdelningen Klinisk fysiologi, jädrans vilken tortyr alltså, är fortfarande smått invalid.
Lördag: planen var egentligen att agera chaufför till och från krogen och tiden däremellan tänkte jag spendera på Harry's, lyssna på Simon och Carro, surra skit och mysa över en alkoholfri drink, men planen ändrades snabbt när jag fick nys om att det skulle vara studentfest där, så jag bestämde mig istället för att laga mat med väldens bästa exsvärmor, kika en film, promenera och sitta hos T. och surra skit med massa trevliga människor för att sedan hämta upp lillsyrran och umgås med henne ett tag.
Idag tänkte jag bara ta det lugnt, ligga i sängen och bara mysa för att det är Söndag.
Det här blev ett tråkigt inlägg hörrni, det är helt enkelt en dålig Blogghelg.
Imorgon är jag nog back on track, Puss!


Duktig flicka..

Jag har varit duktig idag och plockat, dammsugit, bäddat rent, dammtorkat, torkat golven och röjt garderoben. Usch vad jag känner mig nöjd över mig själv (och min kära "sambo" förstås). Men jag kom fram till 2 saker:
1. Dammet samlas alltid (utan undantag) under sängen och i hörnen överallt.
2. Svarta saker blir tamefan dammiga på bara några sekunder igen..
Varför är det så? Kan någon smart jävel svara på det.
Dessutom har jag kommit fram till att det luktar sjukligt gott när det luktar rent. I lovin' it!
Nu ska jag slänga i mig köttsoppa, sen åka och göra bort lite pappersarbete, sen det är dags att svänga sina lurviga igen, innan jag äntligen får åka hem och duscha och lägga mig i min nybäddade sidenklädda säng, JAG LÄNGTAR REDAN .. Ses sen bloggen! Puss

Nattligt besök...

...som stannade långt in på morgonen. Mr. Migrän hade nämligen bestämt sig för att våldgästa mig precis när jag egentligen har som mest att göra. Men kraftig huvudvärk leder ofta till många "avdelning13"-tankar när det väl börjar släppa och dagens stora fundering är: Hur hamnade jag här? En drivande ung tjej som ibland arbetar lite för hårt, i en liten håla där det inte finns någonting att göra? Var det verkligen en smart placering? och vad hade hänt om jag inte hade hamnat här utan i en större stad, eller kanske inte ens i Sverige? Jag funderar mycket på vad som finns utanför våran värld, kanske är det så att vi lever i ett sånt Sims-spel, ni vet där man bygger ett hus åt en människa eller en familj och sen lever man deras liv genom datorn. Om det är så, är det alltså någon som har suttit och pusslat ihop vår värld i en dator och kanske är det så att när vi spelar typ "Sims hot date" (eller vad de där spelen nu heter) så skapar vi en värld för någon som precis som oss blir styrda av en dator och eftersom man inte kan spela 2 stycken i "samma stad" (ja, jag har spelat det, kanske en.. eller 2 gånger, så jag vet) så måste det i sin tur innebära att det finns fler än bara vår värld. Och den idioten som styr mig kan inte ha mycket till liv iallafall, så som den personen sysselsätter mig. Uschjamej, jag blir alldeles snurrig av alla dessa funderingar.. Om någon vet svaret på mina livsfrågar, skicka de till [email protected] , snarast möjligt som sagt!


Goodnight, sleep tight, don't let the bedbugs bite..

För flera år sedan, när jag var yngre tyckte jag om en pojke jag kände då. Han var min och vi var "sweethearts", det var då. Varje dag dök bråken upp och varje kväll var vi kärare än någonsin. Ingen kunde göra mig mer ledsen, men ingen kunde heller lyfta mig så högt som han. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, men plötsligt gled vi isär. Nu idag är han inte densamma längre.. 
Fast nu är jag kär i en saga, trots att det gör riktigt ont. Jag bryr mig inte om jag blir tokig, för jag är redan förtrollad..

Fasiken vilken kul grej som vi kirrade idag, men det får bli morgondagen historia för att hålla borta "avdelning13"-tankarna. För nu ska jag slumra sött och möta världens bästa som redan är i drömmarnas land.. Natto <3

Lugn kväll..

..sitter med Tina, Marie och Ronja och surrar skit, lugn kväll ikväll och det är efterlängtat. Mina "avdelning13"-tankar håller sig lugna just nu, men de kommer väl inatt någon gång. Har inte ens dansat idag, kanske behövde en paus för att samla krafter, men imorgon kör vi igen.. Nu ska jag vara social, Puss!

Varför..?

Jag insåg just att jag är inne i en av mina "avdelning 13"-perioder och för er som inte vet vad det är, törs jag nästan lova att ni lär märka det väldigt snart, dagens tanke:
Vem fasiken har bestämt vad saker och ting ska heta och hur det ska vara? Typ varför banan heter banan och inte apelsin? Eller varför tåg är just ett tåg och inte en sill..? Och varför smakar glass just glass och inte typ ärtor och vem har bestämt att det goda ska vara gott, vad hade isåfall hänt om den som bestämmer hade bestämt att blodpudding är typ det godaste i hela världen, jag menar "Tjena, vi tänkte ta ett glas vin och käka blodbudding ikväll, är du på?" hur frestande låter det liksom? Och på tal om vin, vem fasiken bestämde att man skulle bli fyllekåt och mjukfull av vin och inte av typ glögg..? Kan någon smart jävel svara på det, skicka svaret till [email protected] snarast möjligt


Godnatt..

Ååh, jag som hade somnat så skönt och mysigt när jag insåg att jag var tvungen att hämta bilen.
GODNATT!


Förlåt bloggen..

..för helgens dåliga uppdatering. Har haft fullt upp, fredag tänkte jag faktiskt blogga men jag hamnade på nattcafét istället och där blev jag kvar hela kvällen sen, var ju dessutom tvungen att sova eftersom jag skulle upp tidigt, riktigt tidigt.
För lördagmorgon kl. 06:30 satte vi oss på bussen som skulle ta oss till Luleå, lärkan och vår dansföreställning.
Trots 3 timmar på en varm och vinglig buss, med jordens värsta migrän (som till och med fick mig att gråta), så slutade dagen ruggigt bra och vi var bäst, som vanligt.
Jag har jättemycket tankar som jag tänkte skriva ner här redan innan helgen, men jag har också fruktsansvärt mycket att göra också så jag måste försöka ta mig tid att blogga utan att somna.
Nåmen nu är det iallafall lite lugnare, ska kika Nitro Circus på MTV nu och sen hem till bädden, Puss!!

Ungdomsfullmäktige 2009

Har alldeles precis kommit hem efter en väldigt givande dag. Trots stundtals heta diskutioner så har dagen i överlag varit långt över förväntningarna. Mina farhågor var många; tänk om ungdomarna bara är tysta? Tänk om politiker/tjänstemän tar över helt? Tänk om ingen har någonting att säga? osv, osv.. Men ungdomarna var inte alls tysta, de hade mycket bra åsikter om det mesta och visst pratar politiker mycket, likså tjänstemännen stundtals och trots att de ibland ville ta över litegrann, så var det ändå ungdomarnas dag i slutändan och det var ju vårat mål: att starta en dialog mellan vuxna och ungdomar i samhället.
Dagen började efter en kort presentation med diskutioner i grupp, vilket var sjukt givande, vilka starka åsikter det finns hos unga idag, vi är inte ensamma och fast åsikterna ibland gick isär mellan unga och äldre så kändes det som att vi ändå fick alla att förstå varandra på något plan iallafall.
Efter en god lunch på nex så satte vi igång med "Fråga politiker" och gissa om det blev diskutioner? - Vi får helt enkelt lägga mer tid till det här nästa gång. Men som sagt det har varit en givande dag.
Och jag vill avsluta med någonting vi inte kan påpeka för många gånger, Ungdomsfullmäktige ska INTE innehålla några partipolitiska debatter, åsikter eller lovord. Ungdomsfullmäktige ska vara på ungdomarnas villkor och på en sådan nivå att man enkelt skapar en lättsam dialog runt ämnet, som i det här fallet var Droger. Det är så vi tror vi får fler engagerade ungdommar och det visar redan resultat..
Så med en liten tår av stolthet vill jag bara säga Tack till alla som var med idag, och framför allt till Karin, Sara och mitt allt för älskade Ungdomsråd, Ni är bäst!
(Ska försöka få in lite bilder här, på facebook och på urådets blogg, så fort som möjligt..)

Dessutom har jag och Ida bestämt att idag är träningsfri dag, vilket behövs så nu ska jag bara ängna mig åt mig själv en stund, Puss!

Och justja, om ni vill veta mer vad vi gjort idag, kan ni hålla utkik på nordnytt, i svt. Vet dock inte när det kommer sändas :) 


.

UNGDOMSFULLMÄKTIGE
Imorgon, Blå Forell 09:00.
GODNATT!


Äntligen kväll..

..och färdigdansat för idag, jag var väldigt opepp idag så det känns faktiskt skönt att vara hemma tidigt. Ska dricka en kopp te och äta goda rostmackor nu, sen ska jag krypa under täcket, kika en bra film och bara mysa, en massage hade inte heller suttit fel, men det lär man ju inte få. Jag ska försöka flörta till mig en nu.. Puss!


Halva dagen avklarad..

..bara resten kvar. Har hunnit med fruktansvärt mycket på bara en timme nu, så nu är allt klart inför morgondagens UF-dagimorgon klockan 09:00 är det bara att köra (Ni som ska medverka kan gärna vara där lite före 9 ändå..)
Men nu ska jag lägga fokus på kvällens träningar, först har vi träning med tjejerna klockan 5 och då ska vi ha lite övningar för självkänslan, på det området kan vi nog alla behöva en liten boost ibland.
Sen är det vuxengruppen ikväll.
Så jag gissar att vi ses sen bloggen!

och justja, Bussen till Luleå går 06.30, men är man där klockan 06.00 så finns ju ingen risk att missa den. :)


2010 ..?

Är hemma på "lunch" och sitter och funderar över vad man ska göra efter jul när allt lugnat ner sig litegrann och jag kommer bara fram till en enda sak; Jag vill resa, uppleva saker!
Jag var ju nämligen i Taizé i Maj och förutom dansen så är det nog det bästa jag har gjort, det var så sjukt avkopplande och underbart där och jag har aldrig mått så bra som när jag kom därifrån, jag har fortfarande starka minnen av tysta parken en solig dag, eller gemenskapen på Oyak på kvällarna, det var så enkelt men ändå någonting att bära med sig resten av livet. Och nu är jag sugen dit att åka igen, dessutom är jag sugen att tågluffa i Europa, åka till Sydafrika, Kroatien, Asien och varför inte Alperna. Vad tycker ni? Någon annan som är sugen?



Nu ska jag återgå till livet igen, vi ses sen bloggen.
Puss!


Godnatt bloggen!

Det har varit en lång dag idag, men har iallafall hunnit dansa litegrann och ska jag berätta en sak för er. Det må vara så att jag har rätt mycket att göra i mitt liv och folk kan nog anse att dansen bara är ännu en tidskrävande belastning, men så är det inte alls. För ibland måste jag verkligen släpa mig till dansen för att det känns som att jag ALDRIG är ledig, men när jag väl slår på musiken och bara är, det är då jag egentligen är som mest ledig. För det är det mest underbara och mest avkopplande som finns, det känns som att man kan få utlopp för alla känslor när man dansar, det spelar ingen roll om man är glad eller om man är arg, allt blir så enkelt bara.
Och resten av veckans viktigheter:


Nystart..


Det får helt enkelt bli så att jag testbloggar här i...ska vi säga....2 veckor. Trivs jag så blir jag kvar här och om inte annat flyttar jag tillbak till blogger, ni får helt enkelt ursäkta att det kan bli lite rörigt i flytten, för nu har jag inte tid att skriver mer!!
PUSS


RSS 2.0