Är vi inte bra så säg..?

Mitt allt för älskade ungdomsråd har blivit nominerade till Vattenfalls Energispridarpris.
Jag hoppas verkligen att ni är vettiga nog att gå in och rösta på oss.

Här kan ni rösta:
http://www.fryshuset.se/fryshusandan/fryshusandan/rosta_gallivare.aspx


Stackaren

Vår volontär Martin berättade en ganska finurlig historia igår, jag kommer inte ihåg den exakt, men ska försöka återberätta den.
Den heter "Stackaren" och handlade om en man som hade otur i allt, en dag ledsnade han och bestämde sig för att gå in till byn och klaga på gud, så han gav sig av och på vägen träffade han en varg. Vargen frågade vart han skulle och mannen svara att han skulle till byn och fråga gud varför han har sådan otur och vargen sa att även han hade en hel del otur, han fick aldrig mat och bad mannen fråga hur han skulle få det. Självklart kunde mannen göra det och lovade att återvända med svaret snart. En liten bit senare gick mannen förbi en fint hus precis vid sjön och utanför satt en otroligt vacker ung kvinna, "Vart ska du?" frågade kvinnan och mannen svarade samma sak som till vargen. Kvinnan sa att även hon hade otur: "Jag är vacker och har ett fint hus, men jag skrattar aldrig, kan du fråga gud hur jag ska kunna skratta?" Mannen sa att han snart skulle återvända och berätta för henne hur hon skulle göra. Han fortsatte mot byn och precis vid sjöändan gick han förbi ett träd som plötsligt började prata, trädet frågade vart han skulle och mannen berättade, tillochmed trädet hade otur. "Jag står så nära sjön och dricker och dricker ändå är jag alltid törstig" sa trädet och bad mannen fråga gud hur han skulle ta itu med sitt problem. Sagt och gjort och mannen begav sig till byn där han pratade länge, och gud lyssnade tålmodigt. Han ställde sina 3 frågor och fick svar och gud sa till honom att "du kommer hitta lyckan på vägen..Men missa den inte!"
Mannen skyndade sig förväntansfullt tillbak och när han kom till trädet berättade han vad gud hade sagt. "Det ligger en skatt nedgrävd vid dina rötter, om någon tar bort den så kommer du inte vara törstig längre.." sa mannen och trädet svarade "kan du snälla gräva upp den? Du kan få den.." Men mannen hade så bråttom hem att han inte hade tid. Han träffade sedan den vackra kvinnan i huset vid sjön, till henne sa han "Du kommer bli lycklig när du hittar en man du tycker om.." Kvinnan svarade att hon tyckte att han var väldigt söt och frågade om han inte kunde stanna och bo med henne. Mannen sa: "jag tycker att du också är väldigt söt, men gud sa att jag kommer hitta lyckan på vägen, så jag måste skynda mig hem.."
Mannen fortsatte och stötte strax på vargen och gav även svar till honom "Gud sa att du kan äta det som finns framför dig.." Vargen slukade mannen helt och hållet, Sicken otur va?!

Jag tror ni förstår poängen med den här historian, man kan inte leta för mycket efter lyckan då kommer man aldrig hitta den, se istället möjligheterna i allt du gör och ta vara på dem! Det var allt för mig, tack och hej!

Jag har letat efter ro för min skakande hand, Efter dig..

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du var början på nåt nytt och nånting underbart
För mig..

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
För dig..

Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Och jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
Med dig..

Det sägs att kärlek lovart stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
Med dig..

Jag har vandrat som en vilsen stenstaty
Jag har vart på rymmen utan någonstans att fly
Det här är slutet på resan och början på en ny
Med dig?


Piggelin..

Jag vet inte om det var Sir. Smärtstillande som fick för sig att faktiskt hjälpa till eller om det var så at jag slockande av ren utmattning igårkväll, det kanske lätt kan bli så om man sovit väldigt lite/ingenting alls på nästan en vecka. Det viktiga är iallafall att jag faktiskt har sovit nästan dubbelt så mycket som någon annan natt den här veckan och jag känner mig piggare idag än på länge, även om jag inte sovit så många timmar som man egentligen behöver. Har iallafall varit vaken någon timme nu och kommit fram till att man blir sjukt bildad när man är uppe halva nätterna, man kan ju kolla HELA nyhetsmorgon. Imorse t.ex. såg jag debatten om att spädbarnsolyckor har ökat de 3 senaste åren, och detta ska då enligt familjerådgivaren Eva Sternberg vara pga att pappor inte är gjorda för att ta hand om barn under 1 år, då de inte har "någon fingerkänsla", "händer som dasslock" och "syn för att skjuta en bisonoxe". Enligt denna gammelmodiga dam (som närmar sig döden med stormsteg) så passar överhuvudtaget inte män för att lämnas med barn under 3 år, och ska detta ske ska helst en kvinna vara med, om hon får välja en äldre sådan. Hon påstår alltså att män och unga mammor inte skulle kunna ta hand om sina barn förrän de är 3 år, är det inte tragiskt?! Vad fan har man för syn på dagens samhälle när man påstår att pappaledighet bara är ett sätt att locka kvinnliga röstare i valen?! Det är väl förfan klart att papporna ska kunna vara hemma med sina barn, jag tror att det är jättenyttigt för barnet att både ha den "daddiga", skyddande mammagestalten, men också pappan som kanske inte riktigt är lika försiktig, det präglar ju barnet på sitt sätt.
Nej vet ni vad? Jag hade kunnat diskutera det här i timmar och åter timmar, men jag ska inte ta upp mer här. Kommer alldeles säkert få diskutera det här många gånger om. Jag har nämligen en känsla av att det inte bara är jag som reagerar över det här.

Nu ska jag gå och äta frukost, Puss!

Orket sviker..!

Usch, vilket helvete det här är. Har nu inte sovit ordentligt sen i Fredags, har lyckats få en timmes sömn eller 2 per natt kanske. Och så igår fick jag ju äntligen reda på varför jag har ont, fick antibiotika och smärtstillande så att jag blir frisk snart. Jag tänkte ju självklart att smärtstillande är skitbra, då kanske jag får sova 1 natt iallafall. Tji fick jag när jag hade domnat av och vaknat efter 1 timme, lika ont igen, vad i helvete är det för jävla smärtstillande?! Som bara verkar 1 timme?!? Jag är besviken på dig Sir. Smärtstillande!! Nu är jag så fruktansvärt less på att ha ont, på att inte få sova och på att vara äckligt gnällig, vafan, lägg in mig och söv ner mig tills allt är bra, jag orkar inte!!


Aj..

..många sömnlösa timmar har gått och många ligger framför mig, kanske en förbättring på bloggfronten blir det positiva i det här, we'll see!!

Jag är nog en norrlandstös ändå..

Jag är tillbak i en av mina "spendera-mer-tid-i-urådslokalen-än-hemma"-perioder och som vanligt trivs jag som fisken i vattnet, hur i helskotta ska jag klara av att lämna det här någonsin? Har till och med börja överväga att stanna i Gällivare bara för allt som jag faktiskt byggt upp här. Jag är inte så säkert på att jag vill börja om från ruta 1 och bygga upp ett nytt liv, med ny umgängeskrets och nya intressen på ett helt nytt ställe, när jag redan har ett fullspäckat schema, goda vänner och glada minnen härifrån, jag har redan ett liv här, ett bra sådant dessutom. Det är ju trots allt det här jag älskar och brinner för, utelivet är kanske inte det bästa här, men vart annars i sverige om inte här kan man ta skotern till polarn och dricka kaffe, jag kommer dessutom aldrig hitta någon som kan dela mitt dansintresse som de jag har här, eller någon som brinner så sjukt mycket för ungdomsfrågor som mitt ungdomsråd. Jag har allt jag behöver här helt enkel, ett bra liv och för att inte tala om jordarnas finaste pojkvän.. <3


Spegel, spegel på väggen där..

..säg mig vad felet hos pojkarna är? Jag menar hur svårt kan det vara att förstå att man faktiskt blir orolig när de får för sig att hoppa 20 meter med skoter, utan att ha någon som helst aning om vad som händer när de sedan landar? Hur svårt kan det vara att förstå att det inte alltid är så jävla roligt att sitta och vänta timme efter timme för att de bara mååååste fixa en grej? Fel att bara säga "gör någonting annat, gumman. Det här kan ta ett tag.." Då vet man ju iallafall. Och hur helvetes jävla svårt kan det vara att använda en telefon, bara skicka ett sms och säga att man mår bra så slipper man gå omkring med en klump i magen och tro att de har dött på kuppen? GAAAH, jag blir tokig. Hade velat spendera en dag och bara utforska vad som pågår i deras huvuden, se vad som rör sig där inne (om det nu finns någonting det vill säga..) Så hade de kunnat få spendera en dag till att se vad som pågår i våra huvden, mer än gärna. DÅ kanske de kunde förstå att det inte är för att vara jävlig man blir irriterad när de får dumma idéer, inte hör av sig, eller låter en vänta hur länge som helst, utan helt enkelt bara för att man älskar dem.

J-Jag älskar dig fast jag ibland kan vara en riktigt jävla bitch, men det är för att jag varje dag, varje minut, varje timme och varje sekund är orolig för att jag ska förlora dig. Det hade varit som att ge bort allting jag har. <3


Min älskade Jacob

Jag älskar ditt sätt att lägga dina armar runt min midja när du står tätt bakom mig, hur du pussar mig i nacken och hur du får alla andra att bli så tråkigt grå. Det finns ingenting i världens som slår känslan av att somna i din famn. Jag kan knappt slita blicken från dig för du är vacker inifrån och ut.

Första gången du tog min hand visste jag att jag aldrig ville släppa taget och bara tanken på dig får mig att le. Kärlek för mig är att vakna på morgonen och veta att det är du som ligger vid min sida, att försöka kliva upp utan att väcka dig, men ändå bli lycklig när jag ser att du öppnar ögonen, om än bara litegrann, och ler sådär som bara du kan.

Jag älskar när vi busar och brottas, allra helst när jag vinner.

                                                      Det jag egentligen vill säga, hjärtat är:
                                            Du gör mig till den lyckligaste flickan på jorden! <3


                                    
                                   "Hur vacker du är, inga ord kan beskriva. Över dig kan ingen kliva..."


Hanna <3


3 år av saknad...

Och jag tänker fortfarande på dig varje dag vännen! <3


Rätt ska vara rätt..

Jag har vuxit ifrån Barbie för många, många år sedan nu. Om det ens var någonting intressant för mig, jag var nog alltid mer av en "bilbane-tjej", Barbie var inte så fränt tror jag. Men nu har jag hittat lite intresse för det, tänk er att "Barbie blir vuxen", alla blir ju äldre och så även denna idealdocka, t.ex:

1. Närsynta Barbie
Kommer med sitt eget set av tonade glas och senaste modebågar i 6 olika färger. Halskedjor och senaste numret av "Hänt Extra" och Svenska Damtidningen ingår.

2. Klimakterie-Barbie
Tryck på Barbies slappa mage och se hennes ansikte bli rött medan små svettdroppar bildas på hennes panna. Kommer med en bärbar fläkt och små pappersnäsdukar.

3. Gäddhängs-Barbie
Göm Barbies slappa triceps i en klänning med stora ärmar. Goda nyheter även på magfronten, då stora sladdriga klänningar är tillbak igen. Cellulitkräm och skrubsten går att köpa till.

4. Inga-fler-rynkor-Barbie
Ta bort de hemska rynkorna och skrattgroparna med en tub "glittrande hudspackel" från Barbies exklusiva linje av åldersreducerande kosmetika.

5. Medelålderskris-Barbie
Är det dags att dumpa Ken? Barbie behöver omväxling och Bruce (hennes personliga tränare) är precis vad doktorn ordinerat, förutom Lozac. De åker och shoppar i hennes nya Ferarri och åker till Aiya Napa för att öppna ett hotell. Inklusive en CD med låten "Breaking up is hard to do".

6. Ensamstånde Mamma-Barbie
Det finns ingen tid för umgänge. Ken är i drömhuset med den Svenska au pairen medan Barbie bor på andra sidan stan med Barb och Ken Jr i ett fyravåningshus utan hiss. Barbie säljer alla sina gamla klänningar med tillbehör för att kunna betala hyran. Kommer med ett komplett garage-loppis set.

7. Viktväktar-Barbie
För många fester har slutligen satt sina spår hos Partyprinsessan. Nu kör hon 12-stegsdieten istället för danssteg. Äntligen drogfri och nykter går hon regelbundet på möten. Kommer med ett ex av den senaste dietboken och ett sexpack cola light.

                                                           Börjar jag bli gammal nu?!

                                 


Städmani..

Det är något slags fel på mig bloggen, jag som alltid har varit en slarver. Alltid levt i organiserat kaos har gått och blivit pedant och mår allvarligt talat psykiskt dåligt när det är stökigt. Drar en daglig städrunda i min lilla boning varje dag, bara för att det ska vara undanplockat från golvet och sängen ska vara bäddad. Jag behöver söka hjälp!!


RSS 2.0